Roskilde Svømnings afdeling for babysvømning har sine aktiviteter i Roskilde Badene hver mandag og onsdag 16.30 – 19.00 og i Lysholmbadet lørdage fra kl. 12.00 – 15.30 i perioden 1. september til 31. maj.

Babyerne er i vandet en halv time ad gangen sammen med enten mor eller far.

Vandet i bassinerne er 35 grader varmt og begge steder bliver holdstørrelsen tilpasset bassinstørrelsen. Det er mindre hold, hvilket gør,  at det er utroligt intimt at gå i til svømning med sit barn, og der er et godt miljø til at skabe trygge rammer. Dybden af bassinet, gør, at langt de fleste forældre får et tilfredsstillende leje med deres børn. Det er vigtigt, at børnene konstant er under vandet med kroppen, da de ellers kommer til at fryse meget hurtigt, hvilket ødelægger ideen om en idyllisk og positiv oplevelse.

Familierne kan gå til babysvømning i Roskilde Badene fra babyerne er ca. 12 uger – til det halvår de fylder 3 år, og i de år er målet først og fremmest vandtilvænning. Dvs. en masse leg der foregår på babyens præmisser. Man skal ikke forvente, at babyen skal lære at svømme. Dog kan man se en crawllignende form for hundesvømning i den sidste tid.

Den halve time, man er i vandet med barnet, bliver udnyttet med en ca. 20 minutters lektion. De første og de sidste 5 minutter er for familien, hvor barnet først kan vænne sig til vandet, dvs. de ikke bliver kastet ud i noget ukendt lige fra start. I slutningen af lektionen får de mulighed for at køle lidt ned og slappe af med mor eller far, og bare hygge sig med noget af alt det legetøj der er i vandet. I løbet af de 20 minutter bliver der både sunget, så børnene får en stimulerende måde at starte på, og der bliver lavet diverse motorisk fremmende øvelser i vandet. Der er fokus på leg og dermed bliver undervisningen indirekte. Børnene bliver udfordret ved, at de er på aldersinddelte hold, og det sker også, at de rent faktisk konkurrerer ubevist mod hinanden. Jeg prøver også gerne at få et dyk eller to med i løbet af en lektion. Dette fordi børnene er født med en dykkerefleks, hvor de automatisk lukker af. Når de når 4-6 måneders alderen forsvinder denne refleks, og man ser, hvordan børnene nu selv styrer at lukke af, når der skal dykkes.

Babysvømning er et tilbud til dem, der ønsker en sjov og anderledes måde at tilbringe tid sammen med deres små børn.

Hold i dag

Instagram