Hvorfor babysvømning?

At gå til babysvømning med det lille spædbarn er ikke bare et spørgsmål om at vænne barnet til ophold i og under vand.

Babysvømning er først og fremmest en dejlig anledning til tæt samvær med det lille barn. Hud mod hud i det varme vand giver en stærk følelse af samhørighed og nærhed. Og vandet er ca. 34-35 grader varmt, hvilket giver babyen den samme følelse af velvære som den har oplevet gennem graviditeten.
I vandet stimuleres barnets sanser; synet, lugtesansen, hørelsen, balancen og koordinationen. Babyen får rørt sig og brugt sine muskler. Åndedrættet og fordøjelsen bliver stimuleret – og så sover man så godt oven på strabadserne. Babysvømning er også med til at give barnet kropsbevidsthed og styrker muskler og balanceevne.

Alle børn er født vandglade. Vandskræk er noget som påføres af voksne eller af ubehagelige oplevelser med vand. Derudover er det begrænset hvad man kan lave sammen med sin lille baby, og netop ved babysvømning nyder børnene at være sammen med far og/eller mor uden forstyrrelse af de huslige pligter som f.eks. madlavning eller støvsugning. Ved babysvømning er der mulighed for, at man som forældre koncentrerer sig 100 % om sin guldklump. Barnet har desuden nogle medfødte reflekser, som gør, at det kan klare sig godt i vandet i starten, men rigtig svømning lærer det først senere.

Hvornår kan man starte?
Børn født til tiden og som er sunde og raske vil som regel kunne starte, når de er 10-12 uger. Vigtigst er det at komme på et hold, hvor alle er næsten ”jævnalderende”, så vil der fra start være mere ro over undervisningen, så de små langsomt kan vænne sig til forholdende i svømmehallen mv. 

Hvem skal vi kontakte?
I Roskilde svømning er der nogle dygtige og kompetente undervisere til babysvømning som blandt andet tilbyder holdundervisning. Få mere information ved at kontakte vor svømmeskoleleder: svoemmeskole@roskilde-svoemning.dk

 

Hvis man vil vide mere om babysvømning findes der en masse relevant og spændende litteratur om emnet hvor især Lene Skovgaard & Helle S. Kromanns mange års erfaring med babysvømning har udmøntet sig i bogen Babysvømning hvorfor og hvordan?


Hold i dag

Instagram